Cum avem grijă de bijuterii? Cum le curățăm dacă se înnegresc?

Cum avem grijă de bijuterii? Cum le curățăm dacă se înnegresc?
Toată lumea întâmpină aceasta problema cu oxidarea bijuteriilor. Cum se face, care sunt cele mai bune proceduri și metode de curățare a bijuteriilor?

În primul rând, înnegrirea nu este un defect al bijuteriilor, ci o caracteristică a acestora. Singurele metale care nu se înnegresc sunt aurul și oțelul inoxidabil.

Înnegrirea este cauzată de oxidarea metalului care este în contact cu aerul. Procesul de oxidare poate fi încetinit printr-o depozitare mai bună, de preferință uscată, întunecată și într-o pungă sau cutie. Se vând, de asemenea, pungi și cârpe speciale impregnate cu diverse soluții pentru a încetini oxidarea bijuteriilor. Cu toate acestea, trebuie adăugat că acestea se vor oxida în continuare (deși mult mai lent). Și, mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să curățați bijuteriile.

Există mai multe metode de curățare a bijuteriilor. De la periaj și pastă de dinți până la diverse reacții chimice și fizice. Cu toate acestea, vă recomandăm să folosiți produse de curățare a bijuteriilor disponibile în mod obișnuit. Dacă aveți pietre sau perle lipite de bijuterii, evitați produsele lichide, deoarece lichidul ar putea dizolva lipiciul și ați putea pierde cu ușurință piatra sau perla. Încercați mai întâi să curățați cu cârpe de curățare, cârpe sau tampoane de bumbac concepute pentru curățarea bijuteriilor. Pentru o murdărire mai intensă a bijuteriilor, folosiți soluții sau spume de curățare. Dacă acest lucru nu vă ajută, vă recomandăm să contactați orice bijutier bun.

RELATED ARTICLES

Bijuterii la modă
Bijuterii la modă